Portfolio

Bogført-system ved Doneco

Min opgave var blandt andet at lave en popuphjælpe guide til Bogført-systemet. Dette gjorde jeg ved først at undersøge forskellige javascript popup-guides. Da jeg havde fundet den rigtige skulle jeg sikre mig at den fungerede med deres system. Efter dette begyndte jeg at lave de forskellige guides, jeg tog de vigtigste guides først, til de funktionaliter, hvor det var mest brugbart. I hver guide skulle jeg først gennemprøve funktionaliteterne selv og derefter finde en de forskellige punkter guiden skulle informere om og til sidst skrive en forståelig tekst.

Det sværeste var at skulle gennemgå systemet, da bogføring er et komplekst domæne, hvor man skal holde tungen lige i munden, for at være sikker på, at det man skriver også er sandt.

Jeg har også tilpasset farverne i boksene så de passer knapper og farver i systemet.Projektnordjylland.dk ved Doneco

Mine opgaver med "Projekt Nordjylland" har været lidt forskellige. Dels har jeg skulle hjælpe med opbygningen af siden, hvor jeg arbejdede sammen med en Web Designer/Frontend Developer. Siden er opbygget i Wordpress og jeg har derfor brugt PHP til dele af funktionaliteten, bl.a. siden "Mediomtale" hvor jeg har brugt PHP til at få ikonerne og teksten til at optræde i rækker. Udover at opbygge siden har jeg også lavet projekt nordjylland logoet og facebook coveret i Adobe Photoshop, og medieomtale ikonet og thumps-up ikonet i Adobe Illustrator.

Det sværeste ved siden var at bruge PHP da jeg ikke havde beskæftiget mig med det før, og ligeledes Wordpress da dette også var helt nyt for mig. Jeg brugte derfor en del fritid på at læse op på begge dele.

Siden skulle stables hurtigt på benene, hvilket også afspejler sig i udseendet som ikke er det pæneste.AAUCard.aau.dk ved Aalborg Universitet

Min opgave med var at samle informationen om AAUCard på en hjemmeside. AAUCard'et bliver brugt til mange forskellige formål så som studiekort, medarbejderkort og nøglekort etc. Efter at have læst alt, hvad der stod på universitets sider, kunne jeg se opdele kortet i tre grupper, studerende, ansatte og gæster. Dette blev også udgangspunktet for siden. Da siden ville få meget trafik valgte jeg at give hver gruppe en farve, for at holde konsistens for hver gruppe og for at gøre brugeren opmærksom, hvis de var kommet til at skifte til en af de andre grupper ved et uheld.

Under hver gruppe valgte jeg at lave undergrupper med store overskrifter for at en bruger hurtigt kan danne sig et overblik over, hvad kortet egentligt kan. Der er desuden en lille forklarende tekst. Både overskriften og den forklarende tekst kan rettes i CMS-systemet. Hvis man vælger en af undergrupperne kommer man ind til en informationsside, hvor man kan læse om netop denne.

Siden har desuden lavet på engelsk også, som kan vælges i toppen af skærmen. Jeg har selv oversat dele af den danske side til engelsk.

Jeg har desuden selv taget billedet til banneret i toppen og manipuleret det i Adobe Photoshop.Telefoni.aau.dk ved Aalborg Universitet

Min opgave var at opdatere deres gamle informationsside om medarbejder telefoni og bredbånd. Siden de havde var lavet af en sekræter og de ville gerne have den opdateret da den var mangelfuld. Mit job var at komme op med et nyt design og samtidig opdatere siderne med relevant information om de forskellige muligheder de ansatte havde for at få telefoni og bredbånd.

Der er en hovedmenu, hvor man kan gå videre til en oversigtsside. Oversigtssiden viser de forskellige produkter samt en lille informationstekst omkring produktet. Hvis du vælger et produkt kan du få mere information omkring produktet så som priser, hjælp til installation og tillægsprodukter etc. Siden er en intranetside så jeg kan desværre ikke linke til den.

Den største udfordring var at bygge siden i Universitetets CMS system infoglue, da det kun var lidt CSS kode jeg havde mulighed for at ændre. Desuden har systemet reelt kun tre niveauer af links, da det fjerde niveau ikke dukker op i menuen til højre, men i stedet placerer sig i toppen af siden. Da dette kan virke (meget) forvirrende på brugeren har jeg undladet at gøre brug af dette.

Alle billederne har jeg selv lavet i Adobe Photoshop på nær banneret i toppen.